Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

18-04-2016

Anosmie: leren leven zonder reuk

Auteur: Susanne de Bruin

Gepubliceerd in: Bijblijven | Uitgave 2/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Er zijn naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 Nederlanders die lijden aan een lichte of zelfs ernstige vorm van reuk- en smaakstoornissen. Toch is er relatief weinig bekend over anosmie. Onderzoek naar reuk- en smaakstoornissen begint op zowel wetenschappelijk als medisch gebied langzaam op gang te komen. In 2000 is de Anosmievereniging opgericht om mensen met een reuk- of smaakstoornis in de gelegenheid te stellen met elkaar in contact te komen en om de leden te informeren over de laatste ontwikkelingen.
Wie met anosmie te maken krijgt, wordt vaak overvallen door de gevolgen van het verliezen van de reukzin. Vlak na de diagnose hebben patiënten in veel gevallen geen idee hoe groot de impact op hun dagelijks leven in de praktijk is. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke hygiëne, smaakbeleving, voedselveiligheid of juist in sociaal en emotioneel opzicht.
Metagegevens
Titel
Anosmie: leren leven zonder reuk
Auteur
Susanne de Bruin
Publicatiedatum
18-04-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijblijven / Uitgave 2/2016
Print ISSN: 0168-9428
Elektronisch ISSN: 1876-4916
DOI
https://doi.org/10.1007/s12414-016-0130-9