Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-12-2009 | Proefschrift

Balans verbeteren

Hijmans JM. Orthotic interventions to improve standing balance in somatosensory loss [proefschrift]. Groningen: Universiteit van Groningen, 2009. 135 pagina’s. ISBN 978-90-367-3794-4.

Auteur:    

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 12/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit fraai vormgegeven proefschrift bestudeert bewegingswetenschapper Juha Hijmans de mogelijkheden om met orthesen de balans te verbeteren van mensen met somatosensorische problemen. De twee belangrijkste patiëntengroepen met somatosensorische problemen door een aandoening van het perifere zenuwstelsel zijn ouderen en personen met diabetische neuropathie. Zij kampen dikwijls met balansproblemen door een achteruitgang in tactiele en proprioceptieve feedback. Omdat deze patiënten in de huisartsenpraktijk steeds meer voorkomen, zijn de uitkomsten van deze dissertatie van potentieel belang voor de huisarts.
Metagegevens
Titel
Balans verbeteren
Hijmans JM. Orthotic interventions to improve standing balance in somatosensory loss [proefschrift]. Groningen: Universiteit van Groningen, 2009. 135 pagina’s. ISBN 978-90-367-3794-4.
Auteur
   
Publicatiedatum
01-12-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 12/2009
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03085813