Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-02-2009 | Journaal

Dikke buiken zijn link

Auteur:    

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 1/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

We wisten het al langer, maar nu is het echt bewezen. Een toenemende buikomvang (en in iets mindere mate de buik-heup ratio) is net zo gevaarlijk als een toename in totaal lichaamsgewicht. En wel afzonderlijk van elkaar. Iemand met een normale BMI maar een forse buik, loopt net zoveel risico als iemand met een te hoge BMI en een buik in proportie. Mensen die behoorden bij de 20% met de dikste buiken hadden in bijna 10 jaar een tweemaal zo hoge kans om te overlijden als mensen zonder dikke buik. De invloed van leeftijd, opleidingsniveau, roken, alcoholgebruik, lichamelijke activiteit en BMI is bij die 20% buiten beschouwing gelaten. Dat is de uitkomst van een groot Europees onderzoek onder 359.387 personen in 9 landen.
Literatuur
go back to reference Pischon T, et al. General and abdominal adiposity and risk of death in Europe. N Engl J Med 2008;359:2105-20. Pischon T, et al. General and abdominal adiposity and risk of death in Europe. N Engl J Med 2008;359:2105-20.
Metagegevens
Titel
Dikke buiken zijn link
Auteur
   
Publicatiedatum
01-02-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 1/2009
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03086507