Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-12-2014 | Gesignaleerd

Emotie eten bij kinderen

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Psychopraktijk | Uitgave 6/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Met ‘emotie eten’ wordt de neiging om te eten in reactie op negatieve emoties bedoeld. Eten is een makkelijk middel om emoties even de baas te kunnen. Een algemeen bekend voorbeeld is dat kinderen zoet worden gehouden met snoep wanneer ze vervelend zijn. Onderzoek heeft reeds een relatie gevonden tussen opvoedstijl en emotioneel eten bij kinderen, maar dit is niet eerder getoetst in klinische studies.
Literatuur
1.
go back to reference Braden A ea (2014) Associations between child emotional eating and general parenting style, feeding practices, and parent psychopathology. Appetite 80: 35-40. doi: 10.1016/j.appet.2014.04.017. Epub 2014 Apr 26 Braden A ea (2014) Associations between child emotional eating and general parenting style, feeding practices, and parent psychopathology. Appetite 80: 35-40. doi: 10.1016/j.appet.2014.04.017. Epub 2014 Apr 26
Metagegevens
Titel
Emotie eten bij kinderen
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-12-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Psychopraktijk / Uitgave 6/2014
Print ISSN: 1878-4844
Elektronisch ISSN: 2210-7754
DOI
https://doi.org/10.1007/s13170-014-0092-5