Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-03-2013 | Verpleegtechnische Vaardigheden

Enterale voeding

Auteurs: C.F. Jonkers-Schuitema, T.A.J. Tas

Gepubliceerd in: Bijzijn XL | Uitgave 3/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Wanneer het niet mogelijk is om te voeden via de natuurlijke weg (mond en vervolgens maag-darmkanaal), is kunstmatige voeding geïndiceerd. Via het maag-darmkanaal toegediend wordt deze ook wel enterale voeding genoemd of – naar de toedieningsweg – sondevoeding. In dit artikel worden de mogelijkheden voor enterale voeding besproken. Na het vaststellen van de indicatie voor enterale voeding volgt de beslissing over de samenstelling en de toedieningsweg van de enterale voeding. Dit artikel biedt een leidraad voor het maken van de keuze voor de soort voeding en de verschillende toedieningswegen. Daarbij worden de mogelijke complicaties ten gevolge van de toediening van enterale voeding besproken en suggesties gegeven hoe de enterale voeding opgebouwd kan worden. Het artikel sluit af met enterale voeding in de thuissituatie en de rol van de diëtist bij deze vorm van voedingstherapie.
Metagegevens
Titel
Enterale voeding
Auteurs
C.F. Jonkers-Schuitema
T.A.J. Tas
Publicatiedatum
01-03-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijzijn XL / Uitgave 3/2013
Print ISSN: 2211-6524
Elektronisch ISSN: 2213-4565
DOI
https://doi.org/10.1007/s12632-013-0037-y