Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-04-2013 | Kleinbeeld

Eten om niet te vergeten

Auteurs: Luuk Eliëns, Rachelle Elshout, Iris de Groot

Gepubliceerd in: DementieVisie | Uitgave 2/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over stoffen die mogelijk een remmend effect hebben op het verloop van de ziekte van Alzheimer. Ook van sommige voedingsmiddelen wordt gezegd dat ze de kans kunnen verminderen om Alzheimer te krijgen. Toch durft nog bijna niemand zich aan een voedingsprogramma te wagen dat dementie zou kunnen remmen of stoppen. Daarvoor bestaat er nog te veel onzekerheid over de precieze effecten. Zeker is in elk geval dat veel kauwen goed is voor het brein en dat ouderen in het verpleeghuis juist vaak gepureerd voedsel krijgen. En dat lekker eten goed is voor de gezondheid, terwijl ouderen dikwijls ondervoed zijn. Dergelijke inzichten inspireerden de auteurs van Eten om niet te vergeten om een informatief kookboek samen te stellen dat is bedoeld voor ouderen mèt en zonder dementie. Een deel van de opbrengst van het boekje gaat naar het VUmc Alzheimercentrum. …
Metagegevens
Titel
Eten om niet te vergeten
Auteurs
Luuk Eliëns
Rachelle Elshout
Iris de Groot
Publicatiedatum
01-04-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
DementieVisie / Uitgave 2/2013
Print ISSN: 2950-2713
Elektronisch ISSN: 2950-2721
DOI
https://doi.org/10.1007/s12428-013-0026-8