Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2012 | DE PROMOTIE

FRISDRANK, SPEEKSEL EN TANDPASTA

WELKE FACTOREN SPELEN EEN ROL BIJ TANDEROSIE? EN HÓE?

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 8/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Dat frisdrank een rol speelt bij tanderosie was genoegzaambekend.Maar welke eigenschappen van dranken hiervoor verantwoordelijk zijn wisten we niet. Ook wisten we niet precies waaromhet ene gebitminder te lijden heeft onder frisdrankgebruik dan het andere. UMCG-onderzoeker Derk-Jan Jager onderzocht beide kanten van de zaak en ontdekte dat vooral de zuurgraad en de verzadigingsgraad van de frisdrankmet calciumen fosfaat ten opzichte van glazuur de schadelijkheid ervan bepalen. Verschillen in het voorkomen van bepaaldemineralen en eiwitten in speeksel bleken verschillen in slijtagegevoeligheid te verklaren. Ten slotte stelde Jager vast dat de toevoeging van tinfluoride enmogelijkmelkeiwitten aan tandpasta de vatbaarheid van een individu voor tanderosie kunnen verminderen.
Metagegevens
Titel
FRISDRANK, SPEEKSEL EN TANDPASTA
WELKE FACTOREN SPELEN EEN ROL BIJ TANDEROSIE? EN HÓE?
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-08-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 8/2012
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-012-0107-5