Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-07-2024 | Casuïstiek

Histamine-intoxicatie na het eten van vis

Auteurs: Rosanne Janse, Leo van der Meer, Just Eekhof

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 7-8/2024

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een histamine-intoxicatie is een ziektebeeld dat lijkt op een allergische reactie na het eten van vis, maar is dat niet. De meest voorkomende symptomen zijn flushing, palpitaties, gastro-intestinale klachten, moeheid en hoofdpijn. Deze klachten ontstaan binnen enkele uren na het eten van vis die door een te hoge bewaartemperatuur een te hoge concentratie histamine bevat.
Metagegevens
Titel
Histamine-intoxicatie na het eten van vis
Auteurs
Rosanne Janse
Leo van der Meer
Just Eekhof
Publicatiedatum
01-07-2024
Uitgeverij
BSL Media & Learning
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 7-8/2024
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-024-2855-5