Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-10-2013 | Journaal

Hoe zit het nu met fruit en diabetes?

Auteur: Susan Umans

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 5/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In het augustusnummer van TPO viel in het artikel van Hans van Wijland al het nodige te lezen over voeding bij diabetes mellitus type 2. Fruit is gezond, maar als je er teveel van eet, kun je dan diabetes krijgen? In het British Medical Journal staat een verslag van drie prospectieve langlopende onderzoeken naar deze vraag. Conclusie: van fruit krijg je geen diabetes, en bezondig je je aan druiven, appels en bosbessen, dan is het risico dat je diabetes krijgt significant lager.
Literatuur
go back to reference Muraki I, et al. Fruit consumption and risk of type 2 diabetes: results from three prospective longitudinal cohort studies. BMJ 2013;347:f5001 doi: 10.1136/bmj. f5001 (Published 28 August 2013).PubMedCrossRef Muraki I, et al. Fruit consumption and risk of type 2 diabetes: results from three prospective longitudinal cohort studies. BMJ 2013;347:f5001 doi: 10.1136/bmj. f5001 (Published 28 August 2013).PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Hoe zit het nu met fruit en diabetes?
Auteur
Susan Umans
Publicatiedatum
01-10-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 5/2013
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-013-0082-9