Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2006 | Journaal

Langer leven met de gezonde Hollandse pot

Auteur:    

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 2/2006

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De mediterrane keuken, met olijfolie, pasta, vis en wijn, lijkt niet het gezondste dieet te zijn. Met een gezonde variant van de Nederlandse keuken, met veel groenten, fruit, non-alcoholische dranken, zuivelproducten en aardappels leef je namelijk langer. Dit is de conclusie van onderzoekers nadat zij een groot onderzoek hadden uitgevoerd. Zij volgden 5427 Nederlandse vrouwen van 60 jaar en ouder die geen hartaanval, beroerte of kanker in de voorgeschiedenis hadden. Voorafgaand aan het onderzoek vroegen zij de vrouwen wat in het afgelopen jaar hun eetpatroon was. Zij deden dit aan de hand van vragenlijsten en foto’s. Daarnaast verzamelden ze andere gegevens, zoals andere leefstijlfactoren (roken, lichamelijke activiteit), opleidingsniveau en medische voorgeschiedenis.
Literatuur
go back to reference Waijers P, et al. Dietary patterns and survival in older Dutch women. Am J Clin Nutr 2006;83:1170-6. Waijers P, et al. Dietary patterns and survival in older Dutch women. Am J Clin Nutr 2006;83:1170-6.
Metagegevens
Titel
Langer leven met de gezonde Hollandse pot
Auteur
   
Publicatiedatum
01-08-2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 2/2006
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03074889