Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-06-2014 | Journaal

Maak diabetes en ramadan bespreekbaar

Auteur: Susan Umans

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 3/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De ramadan begint dit jaar rond 28 juni. Moslims met diabetes zijn vanwege hun aandoening in principe vrijgesteld van het vasten. Toch doen veel moslims met diabetes ondanks de dispensatie wel mee met de ramadan. Lang niet altijd doen zij dit in overleg met hun huisarts of praktijkondersteuner, waardoor zij het risico lopen dat de diabetes ontregeld raakt. De Nederlandse Diabetes Federatie en de Jan van Ooijsenstichting adviseren zorgverleners om dit onderwerp in de spreekkamer aan te kaarten. Dit kan onder meer met een speciaal ontwikkelde toolbox Diabetes en ramadan.
Literatuur
1.
go back to reference Nederlandse Diabetes Federatie. NDF en JVO presenteren geactualiseerde toolbox voor behandelaars. Diabetes en ramadan: maak het bespreekbaar [persbericht]. Nederlandse Diabetes Federatie. NDF en JVO presenteren geactualiseerde toolbox voor behandelaars. Diabetes en ramadan: maak het bespreekbaar [persbericht].
Metagegevens
Titel
Maak diabetes en ramadan bespreekbaar
Auteur
Susan Umans
Publicatiedatum
01-06-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 3/2014
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-014-0037-9