Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-10-2006 | Onder de loep

‘Neem nog een beetje’

Hoe goede maaltijdbegeleiding tot minder ondervoeding kan leiden

Auteur: Han Diesfeldt

Gepubliceerd in: DementieVisie | Uitgave 5/2006

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Ondervoeding in verpleeghuizen. Dit is een van de ‘wantoestanden’ die regelmatig in het nieuws komen en de sector een slechte naam bezorgen. Het ontbreekt dan ook niet aan adviezen om de zorg, ook op dit punt, te verbeteren. Maar als die effect willen hebben, is het zaak dat men ook eens goed kijkt naar wetenschappelijk onderzoek dat laat zien wat wel werkt en wat niet.
Literatuur
go back to reference Simmons, S.F. & Schnelle, J.F. (2006). Feeding assistance needs of long-stay nursing home residents and staff time to provide care. Journal of the American Geriatrics Society, 54, 919-924. Simmons, S.F. & Schnelle, J.F. (2006). Feeding assistance needs of long-stay nursing home residents and staff time to provide care. Journal of the American Geriatrics Society, 54, 919-924.
Metagegevens
Titel
‘Neem nog een beetje’
Hoe goede maaltijdbegeleiding tot minder ondervoeding kan leiden
Auteur
Han Diesfeldt
Publicatiedatum
01-10-2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
DementieVisie / Uitgave 5/2006
Print ISSN: 2950-2713
Elektronisch ISSN: 2950-2721
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03059333