Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-06-2006 | TP selectief

Restauratieve tandheelkunde

Auteur: J. G. A. Advokaat

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 6/2006

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Composieten kunnen in de loop van de tijd van kleur veranderen. Intrinsieke verkleuring speelt door oxidatie van monomeren en katalysatoren sinds het ontwikkelen van lichthardende systemen geen rol van betekenis meer. Extrinsieke verkleuring door adsorptie en absorptie van kleurstoffen is echter nog steeds een probleem. Factoren van invloed zijn voedings- en genotmiddelen, zoals koffie, thee, rode wijn en tabak, antimicrobiële middelen, zoals chloorhexidine, en de manier van gebitsreiniging. Het hier beschreven onderzoek richtte zich op het verkleurende effect op composiet van koffie, thee en rode wijn in kunstspeeksel.
Metagegevens
Titel
Restauratieve tandheelkunde
Auteur
J. G. A. Advokaat
Publicatiedatum
01-06-2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 6/2006
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03072858