Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

01-01-2014 | Journaal

Rood vlees en diabetes type 2

Auteur: Bart van Wijk

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Vlees eten leidt tot egoïsme en agressiviteit. Althans, dit waren de conclusies uit het onderzoek van Diederik Stapel en Roos Vonk een aantal jaar geleden. Verzonnen uitkomsten, naar nu blijkt. De relatie tussen het eten van rood vlees en ziektebeelden blijft echter een onderwerp waarnaar onderzoek wordt verricht.
Literatuur
go back to reference Pan A, et al. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2 diabetes mellitus. Three cohorts of US men and women. JAMA Intern Med 2013;173:1328-35.PubMedCrossRef Pan A, et al. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2 diabetes mellitus. Three cohorts of US men and women. JAMA Intern Med 2013;173:1328-35.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Rood vlees en diabetes type 2
Auteur
Bart van Wijk
Publicatiedatum
01-01-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-014-0004-2