Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2007 | Achtergrond

Speeksel

Auteur: Ditte Wooning

Gepubliceerd in: Standby | Uitgave 4/2007

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

De samenstelling en eigenschappen van speeksel kunnen sterk verschillen. Dit is onder meer afhankelijk van persoonsgebonden factoren, zoals erfelijke aanleg en mondhygiëne, maar ook van de secretiesnelheid, de aard en de tijd van de stimulus en van het dagnachtritme. Zo varieert het speeksel van dun vloeibaar tot taai muceus. Ook de speekselklieren onderling vertonen grote verschillen en de kwaliteit en kwantiteit van het speeksel uit deze verschillende speekselklieren zal ook weer variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag, de aard en sterkte van de prikkel, de psychische toestand, het dieet, hormoonspiegels, lichaamsbeweging en medicijngebruik. …
Literatuur
go back to reference Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid door prof.dr. A. van Nieuw Amerongen. Een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, 2004, isbn 90 313 3973 3. Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid door prof.dr. A. van Nieuw Amerongen. Een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, 2004, isbn 90 313 3973 3.
Metagegevens
Titel
Speeksel
Auteur
Ditte Wooning
Publicatiedatum
01-08-2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Standby / Uitgave 4/2007
Print ISSN: 0922-310X
Elektronisch ISSN: 1876-5572
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03079524