Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-02-2009 | Proefschrift

Step-up of step-down?

Suhreta Mujacovic. Genetic and psychological determinants of dyspepsia and implications for treatment [proefschrift]. Utrecht: Universiteit Utrecht, 2007.

Auteur:    

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 2/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Moet je bij dyspepsie eenvoudig beginnen met een antacidum om via een H2-receptor antagonist eventueel te eindigen bij een protonpompremmer of kun je maar beter met het zwaarste middel beginnen? De NHG-Standaard adviseert het eerste; de farmaceutische industrie (en de tweede lijn) wil graag het laatste. In een mooi uitgevoerd onderzoek onder 664 patiënten in 3 centra laten de onderzoekers zien dat de step-down-methode na een maand iets betere resultaten geeft, maar dat na 6 maanden geen verschil meer is te vinden. De step-up-methode is iets goedkoper. De standaard hoeft niet aangepast te worden.
Metagegevens
Titel
Step-up of step-down?
Suhreta Mujacovic. Genetic and psychological determinants of dyspepsia and implications for treatment [proefschrift]. Utrecht: Universiteit Utrecht, 2007.
Auteur
   
Publicatiedatum
01-02-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 2/2009
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03085536