Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-04-2017 | Onder de loep

Tafeltjegesprekje

Minder eenzaamheid bij dagelijkse maaltijdbezorging

Auteur: Han Diesfeldt

Gepubliceerd in: DementieVisie | Uitgave 2/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het lijkt vooral handig: alleenstaande kwetsbare ouderen thuis een warme maaltijd bezorgen. Zo eten ze gezond en lopen ze minder risico ondervoed te raken. Maar als die bezorging dagelijks plaatsvindt, is er nog een voordeel: vermindering van sociale eenzaamheid, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek
Literatuur
go back to reference Thomas, K.S., Akobundu, U. & Dosa, D. (2016). More than a meal? A randomized control trial comparing the effects of homedelivered meals programs on participants’ feelings of loneliness. J Gerontol B Psychol Sci Soc Sci, 71: 1049–1058.CrossRefPubMed Thomas, K.S., Akobundu, U. & Dosa, D. (2016). More than a meal? A randomized control trial comparing the effects of homedelivered meals programs on participants’ feelings of loneliness. J Gerontol B Psychol Sci Soc Sci, 71: 1049–1058.CrossRefPubMed
Metagegevens
Titel
Tafeltjegesprekje
Minder eenzaamheid bij dagelijkse maaltijdbezorging
Auteur
Han Diesfeldt
Publicatiedatum
01-04-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
DementieVisie / Uitgave 2/2017
Print ISSN: 2950-2713
Elektronisch ISSN: 2950-2721
DOI
https://doi.org/10.1007/s12428-017-0024-3