Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-09-2015

The Crazy World of Candy

Speurtocht naar snoep en tanderosie

Auteur: Dr. Dien Gambon

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor tanderosie. De belangrijkste oorzaak van tanderosie is het extrinsieke zuur dat door de consumptie van (fris)drank en voedingsmiddelen in de mond komt. Hoewel snoep door de aanwezigheid van suikers meestal wordt geassocieerd met het ontstaan van cariës, is het mogelijk dat de consumptie van zuur snoep bijdraagt aan erosieve gebitsslijtage. Maar ook andere afwijkingen in de mond kunnen door (zuur) snoep ontstaan. Wat er tegenwoordig aan snoepproducten wordt verkocht is voor vele ouders en zorgverleners onbekend. Bij gebitsslijtage bij met name kinderen is het belangrijk dat tandheelkundige zorgverleners de ouders kunnen informeren en instrueren om verder weefselverlies te voorkomen. Kennis van snoepproducten en de risico’s voor de mond zijn daarbij van essentieel belang.
Metagegevens
Titel
The Crazy World of Candy
Speurtocht naar snoep en tanderosie
Auteur
Dr. Dien Gambon
Publicatiedatum
01-09-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-015-0098-0