Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

42. Voedings- en dieetleer

Auteurs : J. H. M. de Vries, E. Steenhagen, J. C. Seidell

Gepubliceerd in: Codex Medicus

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De gezondheidsraad publiceerde in 2006 het advies *Richtlijnen goede voeding. Het is voor een groot deel gebaseerd op eerdere adviezen waarin voedingsnormen voor verschillende voedingsstoffen werden gegeven ter preventie van chronische ziekten. De term voedingsnormen is een verzamelnaam voor de gemiddelde behoefte (hoeveelheid toereikend voor de helft van de populatie), aanbevolen hoeveelheid (gemiddelde behoefte plus tweemaal de standaarddeviatie van de behoefte), adequate inname (norm voor gehele populatie als de gemiddelde behoefte onbekend is) en aanvaardbare bovengrens (inname waarboven ongewenste effecten kunnen optreden).
Metagegevens
Titel
Voedings- en dieetleer
Auteurs
J. H. M. de Vries
E. Steenhagen
J. C. Seidell
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1629-8_42