Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-05-2016 | Spectrum

De nieuwe Schijf van Vijf; vanuit verschillende kanten belicht

Auteurs: Wieke van der Vossen, Nancy Hoeymans

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 5/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De Schijf van Vijf is hét voorlichtingsmodel in Nederland over voeding. Wetenschappelijk onderbouwd met als basis de Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Met een naamsbekendheid van 92% kennen veel mensen in Nederland de Schijf van Vijf. Dit heeft mogelijk te maken met de geschiedenis van de Schijf van Vijf; ook onze ouders en grootouders zijn hiermee groot geworden. Al in 1953 werd de Schijf geïntroduceerd in Nederland. Sindsdien zijn er verschillende voorlichtingsmodellen geweest, met steeds een andere focus passend bij de tijd. In de begintijd van schaarste was de Schijf van Vijf vooral gericht om er voor te zorgen dat iedereen genoeg te eten had en daarbij ook voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen kreeg. In deze tijden van overvloed is het omgaan met verleidingen de grootste uitdaging.
Metagegevens
Titel
De nieuwe Schijf van Vijf; vanuit verschillende kanten belicht
Auteurs
Wieke van der Vossen
Nancy Hoeymans
Publicatiedatum
01-05-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 5/2016
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-016-0058-6