Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2016 | Uitspraak onder de loep

Een indicatie stellen in resultaatgebieden

Is dat toegestaan in de Wmo 2015?

Auteur: Ingeborg Lunenburg

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek | Uitgave 4/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Hulp bij het huishouden valt binnen het bereik van de Wmo 2015. Dat concludeerde de Centrale Raad van Beroep (CRvB) op 18 mei1, in de uitspraak waar velen reikhalzend naar uitkeken. Die dag was er ook een interessante uitspraak op grond van de Wmo 2007.2 De gemeente in kwestie indiceert in resultaatgebieden, zoals een schone leefbare woning. Dat kon de toets van de CRvB niet doorstaan. Zijn we weer terug bij af?
Voetnoten
1
CRVB:2007:BC1097, gemeenten hanteren overigens vaak de term hulp bij het huishouden of huishoudelijke hulp.
 
2
CRVB:2015:4262 en CRVB:2016:430.
 
3
qua huishoudelijke verzorging verschilt de Wmo 2015, volgens de CRvB, niet van de Wmo 2007, echter wordt gesproken over een passende bijdrage van de beperkingen in de zelfredzaamheid die de cliënt ondervindt.
 
4
zie bijvoorbeeld RBGEL:2016:2793, 3030 en 3028.
 
Metagegevens
Titel
Een indicatie stellen in resultaatgebieden
Is dat toegestaan in de Wmo 2015?
Auteur
Ingeborg Lunenburg
Publicatiedatum
01-08-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Sociaal Bestek / Uitgave 4/2016
Print ISSN: 0921-5344
Elektronisch ISSN: 2468-1377
DOI
https://doi.org/10.1007/s41196-016-0095-3