Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-07-2015 | Spectrum

Gezonde voeding door productverbetering: is het glas half vol of half leeg?

Auteurs: Matthijs van den Berg, Nancy Hoeymans

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Er is bijna geen Nederlander die zich aan de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad houdt. Velen krijgen te weinig groente, fruit, vis en vezels binnen, en te veel zout, suiker en verzadigd vet. Zo eten we gemiddeld 9 gram zout per dag; anderhalf keer meer dan het aanbevolen maximum. Meer dan 90% van de bevolking krijgt teveel verzadigd vet binnen. Een volwassen Nederlander krijgt gemiddeld 120 gram suikers binnen, waarvan ruim de helft toegevoegde suikers. Uit veel onderzoek is bekend dat een ongezond voedingspatroon een belangrijke risicofactor is voor een aantal chronische ziekten, waaronder sommige vormen van kanker, hartvaatziekten en diabetes.
Metagegevens
Titel
Gezonde voeding door productverbetering: is het glas half vol of half leeg?
Auteurs
Matthijs van den Berg
Nancy Hoeymans
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0094-7