Skip to main content

Welkom bij Scalda & Bohn Stafleu van Loghum

Scalda heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen.Je kunt de producten hieronder links aanschaffen en rechts inloggen.

Registreer

Schaf de BSL Academy aan: 

BSL Academy mbo AG

Eenmaal aangeschaft kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Heb je een vraag, neem dan contact op met Jan van der Velden.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-07-2015 | Spectrum

Gezondere producten: vrijblijvende zelfregulering is voorbij

Auteur: Bart Combée

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Dat consumptie van minder zout, verzadigd vet en vrije suikers om gezondheidsredenen nodig is, behoeft geen betoog meer. Consumenten hebben alleen amper keuzevrijheid, doordat vrijwel alle sectoren en producenten, veel zout, verzadigd vet en suiker in producten verwerken. Juist ook in hele alledaagse levensmiddelen. De technologische mogelijkheden om reductie van zout, verzadigd vet en suiker en zout in be- en verwerkte levensmiddelen te realiseren, zijn er. Aan de consument ligt het ook niet, die accepteert het best, zo blijkt uit onderzoek én uit de praktijk. Toch hebben de meeste bedrijven kennelijk nog steeds koudwatervrees. Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling is daarom van essentieel belang. Het is alleen nog de vraag of dit niet tóch weer een te vrijblijvend akkoord is.
Literatuur
5.
go back to reference Temme EHM, Milder IEJ, Westenbrink S, Toxopeus IB, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van. Monitor productsamenstelling voor zout, verzadigd vet en suiker. RIVM Herformuleringsmonitor 2014. RIVM Briefrapport 2015-0034. Bilthoven: RIVM, 2015. Temme EHM, Milder IEJ, Westenbrink S, Toxopeus IB, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van. Monitor productsamenstelling voor zout, verzadigd vet en suiker. RIVM Herformuleringsmonitor 2014. RIVM Briefrapport 2015-0034. Bilthoven: RIVM, 2015.
Metagegevens
Titel
Gezondere producten: vrijblijvende zelfregulering is voorbij
Auteur
Bart Combée
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0097-4